Dagens kreativitetstips!

Dagens kreativitetstips!

Du, precis som vi läser förmodligen en hel del hemskheter i tidningen, allt från samhällsproblem till tuffare tider för business och härligheter överlag. Det leder givetvis till en del tankar kring hur vi alla kan göra bättre, göra mer och kanske inspirera fler. Kort sagt.

Vi jobbar som bekant inom den kreativa bubblan av marknadsföring och för vår egen del är det A och O att våra kreativa kugghjul spinner i ganska välsmord takt under dygnets vakna timmar.
Men givetvis, som med mycket annat kan det vara en utmaning många gånger och kanske framförallt när det är ett virrvarr av annat som stjäl energi och pockar på din som vår uppmärksamhet. Men ja, vi tänkte ta avstamp i vår egen sfär och tipsa dig om metoder för ökad kreativitet i ett överlag ganska spänt läge för alla oss medmänniskor som knallar runt i 2023 och hoppas på en vändning i världsordningen.

Vi inleder med Braincation, har du hört talas om detta tidigare? Nej, det är inte när din hjärna smaskar på en Piña Colada och kroppen får hänga i standby som det kanske låter som. Det handlar om att prova nya vägar. Om du och ditt team vanligtvis har en rutin för idégenerering så är alla vana vid rutinen. Rutiner i all ära men det kan vara förödande för kreativiteten ibland. Prova ta ut svängarna och hitta en plats utanför kontorets ramar under ett av era tillfällen, det kan vara så enkelt som en promenad, en inspirationsplats eller varför inte ett yogapass.

Om ni inte har möjlighet att bokstavligt talat ta er ut så finns det en uppsjö av olika metoder, tips och knep. En som kan leda till nya tankesätt är tänk-snabbt-övningen. Vår vanliga föreställning är att kreativitet måste vara rationell, genomtänkt och gärna med en twist, men de bästa idéerna kan ta form när du inte får göra det. Sätt en timer och få ur dig så många idéer som möjligt på låt säga 10 minuter. Ägna ca en minut per idé och tvinga dig sen att gå vidare trots känslan av att ”du inte tänkt klart”. När övningen är över så släpper du det och gör något annat för att sen komma tillbaka med ”nya ögon”. Den idén som kändes mest självklar kanske nu i själva verket känns platt och tråkig.

Det finns en hel drös av kreativa övningar att kolla upp i böcker eller på vårt kära internet. Om det känns övermäktigt att hänge sig åt en helt ny rutin för kreativa idéer kan det vara en början att klicka hem en bok om just detta ämne till kontoret. En stark favorit här i vårt galna hus Per Robert Öhlin, spana in hans böcker och låt oklokheter ta plats i ert hus också!

Vi önskar dig som alltid en fantastisk vecka kära Madvän, stay creative! 🍍