Dear Von Svensson

När du var liten, kommer du ihåg hur stor världen kändes?

Om du växte upp i ett medelstort samhälle eller mindre stad så kändes den med all säkerhet som ganska stor. Eller att sommarlovets tio veckor var så lång tid att det inte gick att ta in riktigt, det var ju en evighet!
Allting handlar om perspektiv och ju äldre du blir, desto bredare perspektiv får du (förhoppningsvis). Just nu får vi nya perspektiv eftersom världen är upp och ned, både på hemmaplan, i Europa och i resten av världen. Det handlar om allt från krig och hemska handlingar till klimatet, ekonomi och extrem teknisk utveckling. Ja, världen har alltid snurrat på i sitt eget race, men vi som är mitt i livet idag har aldrig stött på liknande scenarion på alla håll samtidigt tidigare. Och vi får inte glömma att vi dessutom nyligen genomlevt en pandemi.

Men hur var det innan då, minns vi det? Jo, i vårt avlånga land var det ganska så bra, kanske till och med lite för bra.Om du har lyssnat på lite olika sommarpratare under ledigheten kanske du, precis som jag, har insett att bubblor spricker.

Tidigare var det inte någon konstigt att boka bord på en restaurang mitt i veckan, köpa med sig en flaska Cava när du ändå passerade butiken, tanka fullt när du passerade macken eller frossa i godsaker från delikatessdisken en fredagskväll.  Ja, vi ”Svenssons” levde kanske snarare som Von Svenssons när vi tänker efter. Nuläget ser något annorlunda ut, det är inte ens något att diskutera. Vi har länge levt på ett sätt som inte är hållbart i dagsläget och det är svårt att ”ställa om” till ett mer normalt liv anpassat efter våra faktiska tillgångar. Det är något som stressar många i skrivande stund, diskussioner pågår i hem och hus, för ett år sen förhandlade vi räntor som galningar och låstes de i ett år så är det snart dags igen. Perspektiv ja, omställning ja, omöjligt? Nej.

Här på Mad Marketing & Co följer vi världsläget med omvärldsbevakning och spaning på alla håll. Att jobba med marknaden innebär att vi måste hålla oss ständigt uppdaterade kring vad som sker runt omkring oss och våra Madvänner. Vi, precis som ni tänker om och tänker sen om ett varv till. Med detta i åtanke tänkte vi dela med oss av tre tips som kanske kan underlätta i din vardag just nu, en trestegsmodell som vi kallar för en hållbar MAD-modell:

M – Matlådor. A – Andrahand. D – Dans (fuldans).

För att dra ned matkostnaderna kan du använda dig av appen Matpriskollen, spana in erbjudanden i olika butiker nära dig och sedan göra matlådor som du äter på jobbet måndag till fredag. Dessutom är det ett bra sätt att minska svinnet. Om och när du behöver något till garderoben, undersök andrahandsmarknaden.
Loppis, second hand och vintage är inte bara superkul, det är även en hållbar skattjakt. Sist men inte minst har vi dansen!
När livet känns surt eller du behöver koppla av och koppla bort – dra på en skön eller rentav löjlig låt och fuldansa i minst tre minuter! 🍍

Ta hand om dig där ute!