Idag är det en helt vanlig onsdag, igen.

Idag är det en onsdag, igen. Förra veckan var det även då en onsdag och i nästa vecka kommer det förmodligen, eller förhoppningsvis komma en till. Det är också mars månad och vad vi kan minnas var det en mars månad under 2022 också och vi tror att det förmodas bli mars även under 2024, om 12 månader igen. Och för att inte göra det hela extra förvirrande så kan vi även kommentera att varje månad har datumet den 8:de. 

Här på Mad Marketing & Co arbetar vi ganska tätt inpå varandra, vi delar kontor tillsammans där vi alla har varsin plats vid skrivbordet. Vi arbetar även nära varandra i projekten och de olika uppdragen där vi alla mer eller mindre tar och får samma utrymme beroende på erfarenhet och område. Det är en himla massa ”vi” alltid när några berättar om något och vilka är egentligen vi som förgyller vår lokal på nedre plan på Brantingsgatan 39?

Jo, vi är tre urstarka kvinnor och två urstarka män. Denna lilla skara som vi kallar just VI består av byråchefen Veronica Fält, UX designern Harley Buckley, HR & ekonomiansvarige Robert Fält, illustratören och designern Lova Bennert och sist men inte minst jag som skriver – copywritern och designern Simin Stenberg. Och så har vi Bob såklart, vår fyrbenta charmanta farbror till vänster innanför dörren.
Om man tar en titt på våra individuella kontorsplatser kan man eventuellt urskilja att här finns en skara med fem högst unika olika personligheter. Vid ena skrivbordet står gröna monstertofflor parkerade intill en stol där det även ligger en uppfällbar kam i olika färger. Vid ett annat hittar du mer post-it-lappar än vad som antagligen är hälsosamt, vid ett tredje är allt i sådan ordning att man blir skrämd, vid ett fjärde finner du fluffiga pennor som blinkar med roliga gubbar och en och annan bild på familjen och vid ett femte – intill en whiteboard med illustrationer, formar kaffekopparna någon slags trafikstockning kring lunchtid.

Tillsammans är vi en udda skara, en skärpt skara, en cool skara där var och en är en udda figur men där helheten blir en välsorterad godispåse med utsökta klassiker och färggranna smakexplosioner. Sött, surt, salt och syrligt. Precis som det ska vara och inte en gnutta mindre.

Tillsammans besitter olika perspektiv, har olika infallsvinklar, kommer från helt skilda bakgrunder och har en mängd olika erfarenheter just för att vi är de vi är, därför kan vi ta oss an så många varierade upptåg och projekt och vi är oftast med från start till slut. 

Vi är kvinnor, vi är män, vi är kreatörer, vi är knäppgökar, vi är marknadsförare, vi är galna, vi är snälla och vi är jämställda. På så många sätt det bara går inom våra fyra väggar intill Gärdet i Stockholm. Därför väljer vi, att idag på den internationella kvinnodagen att enbart adressera dagen som precis vad den är: En onsdag i mars, som råkar vara den åttonde. Även om världen ligger efter så anser vi på Mad Marketing & Co att vi är i framkant, vi korsar våra fingrar och hoppas att fler införlivar denna trend.

2009 argumenterade den luxemburgska EU-kommissionären Viviane Reding att ”Så länge vi behöver fira kvinnodagen, betyder det att vi inte har lika rättigheter. Målet är jämställdhet, så att vi inte längre behöver en sådan här dag.”