Kärlek, Kärlek

När vi pratar om kärlek, får vi fråga vad du tänker på då?

Många gånger, kanske i de allra flesta fall tänker vi instinktivt på en partner när vi får frågan om kärlek. Förälskelse, nykärlek, kill-i-magen och hela baletten med fluffiga känslor och påslaget av dopamin, adrenalin och oxytocin som skapar den där galna avsaknaden av hunger och sömnbehov som plötsligt infinner sig när vi faller pladask för någon. Du vet förmodligen exakt vad vi pratar om. Eller så tänker vi på kärleken till våra barn, det där oförklarligt stora som föräldrar upplever och beskrivs som större än en själv och djupare än något annat. Men kärlek finns att finna i fler saker
– ”love is all around”, eller vad säger du?

Att det är det största i livet, det håller vi alla med om men kan vi fundera några minuter på vad kärlek egentligen handlar om och vad det gör med oss människor, vad det faktiskt är om man kokar ner det största ordet av alla?

Vi listar några saker som sätter igång tankarna: trygghet, välmående, livskvalitet, bekräftelse, gemenskap, eufori, samhörighet, glädje, lugn, balans, tillhörighet, värme, intimitet. 

Det finns garanterat många fler sätt att beskriva vad kärlek kan handla om för var och en, men det sparar vi till en annan gång. Kärlek är en blandning av evolutionära aspekter som biologiska drifter, de primära behoven och det kulturella arvet. 

Kärlek är individuellt och återfinns i många olika saker för var och en, för en del kan det handla om att utöva en sport eller hänge sig åt sitt intresse, för andra kan det handla om att besöka en plats som betyder mycket eller kärleken till ett husdjur. 

Vi summerar att kärlek finns och kommer i många former, skepnader och möten i livet, så länge det når slutdestinationen – välmåendet. När någon beskriver att de känner kärlek till livet i stort så kan det vara svårt att ta till sig vad denne menar. Men om du zoomar ut eller in lite och tittar på olika delar i din vardag så hittar du spår av kärlek i mycket av det du väljer att göra med din tid.

Det handlar om perspektivet, beroende på hur du väljer att se på saker så kan du faktiskt hitta det allra största i det lilla.