Lite mötes-läsning inför höstplaneringen!

Gör du något spännande idag månntro? Om du inte gör det kan vi vara bussiga och bjuda på lite intressant information inom mötestrender. Vi har nämligen spått lite i trendkulan inför vad som kan tänkas ske den här säsongen! (Du som är på semester kan lugnt bortse från denna post tills du är tillbaka med en kopp nybryggt på kontoret)

Om det är något som står klart i stjärnorna så är det givetvis hållbarhet i hela ledet, men vad innebär egentligen hållbarhet i en yrkesvardag för just dig och vad kan du göra?

Inom mötestrenderna pratas det om att mötas i olika former, både nya former och gamla former men på ett effektivare sätt. Det traditionella fysiska mötet är oslagbart av många anledningar, vi träffas, vi minglar lite, byter ett par ord med företagets instans från låt säga Göteborg kanske, och sen konfererar vi givetvis under dagen och umgås på kvällen – fortsatt riktigt roligt och har vi tur ingår en aktivitet.
Något som snabbt fick provas på i större utsträckning under pandemin var digitala möten, det kändes krångligt först för en del men ganska snabbt infann vi oss i den ”nya verkligheten”.
Det man har tittat på så här efteråt är såklart att klimatavtrycket minskar om resandet minskar, av den anledningen är digitala möten fortfarande högst aktuellt idag och en verklighet framåt.
Nu utforskar många möjligheten att hålla sina digitala konferenser likt ett TED talk, med en riggad scen för publiken där delar av föredragen är förinspelade i en annan miljö. Genom att testa dig fram hittar du mötesformen som fungerar för ditt syfte, grejen är att våga hitta nya digitala former.

Och i det fysiska mötet då, vad pratas det om där?
Utomhus är ett nyckelord! Nu får vi alla sitta i samma rum igen, men när vi möttes utomhus och gjorde saker i samband med agendan upplevde många ett annat värde i att delta i konferensen. Våga utforska möjligheterna att ha ett möte i naturen i höst, det är överraskande effektfullt och gärna en utomhusaktivitet i tillägg, förslagsvis laga mat tillsammans i naturen eller koka kaffet över en öppen eld. Prova nya former för att hålla dina möten på ett hållbart vis från början till slut!

Nu inför hösten står det en del möten på agendan för de flesta av oss, testa om det finns möjlighet och utrymme att våga testa på någon av ovan nämnda trender!

Här i MAD-huset spånar vi redan på vad vi kan mötas i för former inom kort!