Office Depot Sweden

Vi arbetar med vår kund Office Depot Sweden sedan tidig vår, det är vår copywriter Simin Stenberg som är konsulten på språng och spenderar sina måndagar på deras härliga huvudkontor i Solna. På plats bistår hon med allt från strategier, sociala medier och content-kalendrar till att hjälpa till med att utveckla koncept, utbilda och skriva riktigt bra copy såklart.

Om du rest i Stockholms tunnelbana under veckan har du förmodligen lagt märke till den fantastiska sommarkampanjen ”Sätt färg på din sommar!”
som rullar under två veckor nu med start förra måndagen – ett samarbete mellan Office Depot och Pilot. Under våren har vi hjälpt till med idéer, texter, rubrikförslag och koncept, det var varit otroligt roligt och sommarkampanjen är både genomtänkt och helt rätt i tiden.

Idag är det mycket som inte står rätt till med världsläget, ekonomiska förutsättningar och krig bara några länder bort. Det är inte superkul att läsa tidningen om morgonen där diskussioner kring bolåneräntor och krigsföring byter av varandra med ett och annat avbrott om klimatkrisen eller dylikt.

Ja, det är ju mycket som står på ända och vi hör om det till den grad att vi knappt reagerar längre. Så om vi går tillbaka till oss själva, lägger ifrån oss våra digitala redskap för en stund och återgår till pennan och pappret, vad tror du händer då? Kommer vi ens ihåg hur man använder dessa analoga ”verktyg?”…

Det är klart vi gör! Med en riktigt bra penna och ett papper kan du skapa magi, på riktigt. Tidigare i år pratade vi om årets trender och en övergripande del i årets trendspaning var just att kliva ur den digitala stressen. Att återgå till att prata med människor i sociala sammanhang på det gamla hederliga viset, titta upp istället för att titta ner, pyssla analogt och vara mer i nuet än i den ständiga och stressiga karusellen online.

I år är det dyrt att resa, att äta och att vältra sig i de annars ”vanliga” semesteraktiviteterna som du sparat till under året. Däremot är det inte dyrt att vara kreativ med så enkla medel som med penna och papper. Kanske är det dags att arbeta på det där projektet du väntat med tills det lugnat ned sig på jobbet, kan det vara husritningar, en drömträdgård eller rentav en novell du spånat på under årens lopp?
Dessutom är det ett galet bra alternativ till sommaraktiviteter med barnen, passa på att återknyta till leken, till spelet och till pysslet, på riktigt.
Slopa telefonerna, iPads och datorer under några veckor och gå loss med färgpennorna, sätt färg på sommaren tillsammans!

Så när du står i tunnelbanan nästa gång och tittar upp – håll utkik efter sommarkampanjen och börja fundera på hur du ska rita upp just din sommar.
Koncept handlar i korta drag om att knyta samman en samling av sammanhängande tankar och idéer med syftet att uppnå ett mål.
Något den här kampanjen verkligen lyckats med!