Vad du än gör – klicka inte på länken!

Vad du än gör – klicka inte på länken!

Vi inleder vår arbetsvecka med att gå ut med en liten varning till dig kära Madvän, det är nämligen så att ett fejk-meddelande från Facebook är i omlopp och vi känner att vi vill försäkra dig om att det inte är någon fara. Du har förmodligen fått ett sms eller ett messenger-meddelande där det står att ditt konto eller ditt företagskonto på plattformen Facebook/META kommer att stängas ned om du inte klickar på en länk, det är alltså fejkat och du ska inte klicka på länken då du riskerar att bli utsatt för bedrägeri.

Problemet är att meddelandet ser otroligt professionellt ut med fint språk, korrekta referenser och till och med den blå lilla verifierings-symbolen. Ju mer utvecklad tekniken blir, desto mer utvecklade blir bedrägerierna och deras utseende. Vi på Mad Marketing & Co hoppas innerligen att du inte är en av de många som har fått ett sådant meddelande skickat till dig, men om det är så eller att det dyker upp ett inom kort – klicka inte, rör ingenting, ditt konto är tryggt.

Det gäller att upptäcka saker i god tid för att inte agera i panik, därför hoppas vi att denna mindre roliga nyhet från oss under måndagsmorgonen har underlättat din huvudvärk och lugnat dina nerver, kom ihåg att det är snårigt på internet ibland. Stay safe!

Vi på Mad Marketing & Co önskar dig en fin start på veckan! 🍍

(Obs, bilden till inlägget är en printscreen från ett sådant meddelande som en av oss fått – kika gärna ett extra varv på den)