Var bär din resa av nästa gång?

Då har vi landat i en ny vecka, nu kanske du har kommit tillbaka till arbetsplatsen och sakta men säkert börjat gunga in i höstsäsongens alla projekt och intressanta möjligheter.

Eller så sitter du redan nu och planerar nästa resa, nästa destination och nästa äventyr? Båda gissningarna är ungefär lika troliga och kanske samtidigt, så för att underlätta för dig både i din trendspaning på arbetet och i din äventyrsplanering så tänkte vi idag släppa en sista sneak peek på kommande trender inom just turismen.

Så, vart far vi under resten av 2023 och inledningen av 2024 åtminstone? Jo, vi far kanske till Gävle, till Dalarna eller varför inte till Hjo.

Det är nämligen så att spåkulan skvallrar om att vi tittar hemåt i fortsättningen. Sommaren blev inte som vi trott, för tillfället har en del av oss just kommit hem från utlandssemestern, det är sant, men det betyder inte att det inte fortsätter att vara intressant på hemmaplan här i vårt avlånga land.

Att resa till lite mer ”otippade” platser kommer att vara en grej, våra storstäder Stockholm, Göteborg och Malmö kommer fortfarande vara ett besöksmål men främst i syftet att besöka vänner, familj, nära och kära. Så, har du aldrig varit i Leksand till exempel kanske det är dags att spana in vad du kan njuta av just där?

Statistiken visar att människor idag tenderar att boka mer än en hotellnatt, det är ett tecken på att man tar sig tiden som turist, man jäktar inte runt och ska hinna allt på ett dygn. Bra tycker vi! 👍

Några klassiker som helt enkelt håller i sig fortsättningsvis är kusten och naturen, att ta sig ut till havet, till vida vidder och naturen är oslagbart på många sätt. När vi på MAD är lediga spenderar vi allihop gärna tid ute i naturen, två på surfbrädan, en på stranden och en med svampkorgen i allra högsta hugg. Skämt å sido, naturen är fantastiskt på alla sätt som finns och vi är övertygade om att du håller med ✔ 🙌

När det kommer till måltidsturismen är vi såklart väldigt intresserade av det lokala utbudet, finns det möjlighet att prova på något lokalproducerat i området du reser till är det helt toppen! Så innan du beger dig mot nästa destination, kika om det finns någon lokal specialitet i området eller kanske någon lokalproducerad ost eller öl som du bara måste testa på.

Jag personligen spenderar gärna många minuter i diverse gårdsbutiker på Österlen när jag befinner mig på sydligare breddgrader, har du någon personlig favorit du upptäckte under sommaren kanske? Nu tänker vi att du har fått lite insyn i turism-trendens spännande värld.

Planera på enligt trendernas alla former. Eller inte. Du gör precis som du känner för och det som passar just dig allra bäst.Framöver ska vi nysta lite i en annan sorts trender, men mer om det en annan dag, stay tuned dear!

Njut nu fortsättningsvis av en riktigt bra vecka kära Madvän! 🍍